Tot ce trebuie să știi despre extensii

Toate fetele vor să aibă parul lung și des, dar părul nu poate să crească în câteva zile. Iar un păr bogat este un atribut pe care îl avem din naștere, deci nu se poate modifica. Pentru a reuși să avem acea coafură atât de dorită care să se asorteze cu rochia sau dorințele noastre momentane, din păcate, avem nevoie să așteptăm o vreme ca părul nostru să crească.

Din fericire, azi avem posibilitatea să ne punem extensii de păr pentru a crea impresia chiar și doar pentru o seara că avem părul bogat sau lung. În plus, varianta extensiilor ne oferă și posibilitatea de a încerca diverse coafuri ce poate sunt imposibile pentru lungimea sau desimea părului existent.

La începutul anilor 2000, extensiile au căpătat o reputație destul de proastă, fiind considerate problematice, datorita prinderii lor și a aspectului ce a dus la diverse ”accidente” nedorite. În zilele de azi extensiile au tehnologii de prindere mult mai avansate, iar aspectul lor este aproape identic cu cel al părului natural. De altfel există pe piață chiar și extensii create din păr natural.

Dacă dorești ca părul tău cu extensii să arate minunat și nimeni să nu realizeze că nu este 100% al tău, atunci cel mai bine este să mergi la un salon de coafura și să soliciți acest serviciu. Pentru a ști exact ce să ceri și la ce să te aștepți, găsești mai jos cele mai importante informații importante de știut despre extensiile de păr.

Extensiile de păr sunt de mai multe feluri

În funcție de așteptările și dorințele tale poți alege variante de extensii temporare, semi-permanente sau permanente. De asemenea și variantele de prindere a acestora de părul tău diferă foarte mult. Este important să cunoști câteva detalii despre fiecare pentru că în funcție de stilul tău de viață poți alege varianta cea mai bună pentru tine.

Cea mai simplă variantă de extensii este cea de tip clip-in. Acestea sunt șuvițe de păr ce se atașează de părul tău cu ajutorul unor clame. Acestea sunt varianta pe care trebuie să o alegi dacă nu ai avut până acum extensii. Acestea se atașează ușor de părul tău și sunt temporare, adică le poți purta la un eveniment special. Astfel vei putea să vezi cum te împaci cu extensiile și cum se potrivesc părului tău și fizionomiei. Extensiile clip-in au avantajul că sunt ieftine, pot fi refolosite, iar dacă vrei ai posibilitatea să atașezi chiar singură.

Din păcate, extensiile clip-in nu sunt o variantă pe care să o porți o perioadă mai lungă de câteva ore. Drept urmare, cea de-a doua variantă de pe listă ar fi extensiile tape in ce sunt din categoria semi-permanentă. Așa cum indică și numele lor acestea sunt extensii ce se ”lipesc” de părul tău. Fiecare șuviță adăugată se lipește între două șuvițe din părul tău natural, cu ajutorul dublului adeziv prezent pe banda din capătul acesteia. Acest tip de extensii trebuie montate într-un salon specializat, pentru că doar un hair-stylist va putea realiza o atașare a acestora în așa fel încât să arate natural. Un hair-stylist va știi de câte extensii ai nevoie, care este culoarea potrivită și cum să le prindă de părul tău în așa fel încât să dureze cât mai mult. Extensiile tape in rezistă până la opt săptămâni, după care trebuie să fie reatașate. Poți reutiliza aceleași extensii până la șase luni și abia ulterior să le schimbi cu unele noi.

Varianta permanentă de extensii cea mai folosită este cea cu cheratină. Acest tip de extensii intră în categoria celor mai scumpe atât din punct de vedere financiar cât și din punctul de vedere al timpului. Doar că, extensiile cu cheratină pot să reziste în părul tău, dacă sunt îngrijite corespunzător, chiar și până la 4 luni. Aceasta înseamnă că abia peste acest timp va trebui să te duci din nou la salon pentru a le reaplica sau repoziționa. Extensiile cu cheratină au la capul lor o bandă cu cheratină ce se prinde de părul tău natural prin încălzirea sa cu u aparat special asemănător pistolului de lipit. Montarea acestora și îndepărtarea lor se poate face doar într-un salon specializat pentru că necesită tehnică și echipament specializat.

O altă variantă mai puțin răspândită este reprezentată de extensiile cusute. Acestea intră din nou în categoria celor ce pot fi realizate doar la salon. Acest tip de extensii se ”cos” de o coadă împletită din părul natural ce traversează calota. Se pot refolosi și rezistă până la o luna, chiar o lună și jumătate.

Există și extensiile cu inelușe și sunt de două feluri: microrings și microloop. Extensiile microloop se termină cu niște inelușe atașate de ele și nu se pot refolosi. Cele de tipul microrings au inelușele separate nu atașate de extensia propriu-zisă. Extensia se trece printr-o buclă făcută din părul tău natural și se fixează cu ajutorul unui inel, iar cu ajutorul unui instrument special inelul se fixează pe păr. Montarea extensiilor cu inelușe poate dura între două și patru ore, dar rezultatul este spectaculos, natural și cu riscuri minime pentru sănătatea părului tău.

Extensii din păr natural sau sintetic

Încadrându-se într-un fel în categoria perucilor, extensiile pot fi și ele din păr sintetic sau din păr natural. Evident că cel mai mare avantaj al unor extensii sintetice stă în prețul lor mult mai mic decât al celor create din păr natural. Pe de altă parte dacă alegi oricare variantă semi-permanentă sau permanentă va trebui să cheltuiești mai mult pentru a avea extensii de calitate mai bună. Aceasta pentru că montarea extensiilor ce au o durată de viață mai lungă este îndeajuns de costisitoare cât să nu vrei să le arunci la gunoi după câteva zile. Părul sintetic nu îți va permite niciun fel de aranjare a sa care să implice căldura. În plus, aspectul său este foarte diferit de cel uman și va arăta fals. Părul sintetic este mai lucios, mai bățos și mai ușor decât cel uman, deci va fi evident că nu este părul natural propriu.

Cea mai bună varianta este să alegi extensii din păr uman, de tip Remy. Multe alte variante de extensii din păr uman, cele denumite ”nevirgine”, sunt realizate din păr uman, dar sunt supuse la diverse tratamente chimice pentru colorare, rezistență, deci este un păr deja degradat. Părul Remy, denumit și păr cu cuticule, este tăiat de la un singur donator și este ales șuviță cu șuviță pentru a-și păstra structura naturală intactă. Este evident varianta cea mai scumpă, dar dacă scopul tău este să ai extensii pe o perioadă de câteva luni, alege mai degrabă această variantă de calitate.

Îngrijirea extensiilor de păr

Pentru ca extensiile tale de păr să reziste cât mai mult și să își păstreze același aspect frumos va trebui să ai grija atât de ele, cât și de părul tău. Fiecare tip de extensie are felul său de îngrijire general recomandat. Dar trebuie să fii foarte atentă la ce îți va comunica hairstylist-ul la montare, pentru că și fiecare marcă de extensii are instrucțiunile sale de îngrijire.

Extensiile clip-in sunt ușor de întreținut, dar trebuie obligatoriu spălate cel puțin o dată la 20 de purtări. Dacă ești o persoană însă care folosește multe produse pentru îngrjirea părului sau pentru coafat, atunci spală-le și mai des.

Pentru extensiile semi-permanente sau permanente va trebui să alegi un șampon cât mai bun, care să nu conțină sulfați. Cele ce poartă extensii tape in sau cele cu ineluș este bine să evite folosirea produselor de pâr ce conțin uleiuri și de asemenea coafurile ce implică folosirea căldurii.

Încearcă să eviți pieptănatul părului atunci când este ud, pentru că va trage de extensii. În plus, alege coafuri lejere ce nu presupun cozi în vârful capului sau foarte strânse. Nu îți spăla părul cu capul în jos și nu trage de el la clătire. Nu aplica balsam la rădăcina părului, ci pornește de la mijlocul lungimii sale spre vârfuri. Nu te culca niciodată cu părul ud atunci când porți extensii. Cumpără o perie specială pentru extensii sau peruci si folosește-o pe aceasta și nu pe cea obișnuită. Nu încerca niciodată să îți scoți singură extensiile semi-permanente sau permanente. Singurele extensii ce se pot scoate de către tine sunt cele clip in.

În concluzie, dacă decizi că vrei un păr mai bogat, mai lung sau mai nuanțat ai la dispoziție varianta extensiilor. Dacă vrei să vezi cum îți stau, dacă ți se potrivesc, alege o variantă ușor de pus și de scos. Apoi poți decide dacă mergi spre o soluție mai permanentă. Oricum ar fi dacă vrei ca extensiile să fie un adaos reușit la aspectul tău, mergi la un salon specializat și alege un produs de calitate.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PROGRAM

Descoperiți programul nostru flexibil, conceput pentru a se potrivi stilului dumneavoastră de viață agitat. Ne deschidem ușile zilnic, inclusiv în weekend, pentru a vă oferi momente de răsfăț și frumusețe. Verificați orele de funcționare și contactați-ne pentru a programa o vizită!

LUN
09 - 21

MAR
09 - 21

MIE
09 - 21

JOI
09 - 21

VIN
09 - 21

SAM
09 - 21

DUM
inchis

IEȘI ÎN EVIDENȚĂ

Personalul nostru te va face să te simți vedetă, model
te va ajuta să pășești încrezătoare pe stradă, să fii admirată sau pur și simplu să fii tu!

Personalul nostru te va face să te simți vedetă, model te va ajuta să pășești încrezătoare pe stradă, să fii admirată sau pur și simplu să fii tu!

Vă așteptăm în locații amenajate special pentru a face față celor mai exigente și pretențioase solicitări:

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Va rugam sunati la numarul de mai jos pentru a va PROGRAMA
si pentru a va indruma spre salonul cel mai apropiat de zona in care locuiti.

© VopsitPar. Toate drepturile rezervate.