Reguli de bază pentru un vopsit perfect

Știați că există destul de multe femei cărora le e groază de momentul în care hairstylist-ul lor nu va putea sa se ocupe de părul lor? Un concediu medical pentru un picior rupt, o sarcină sau, Doamne ferește, pensionarea persoanei care a avut grija de părul tău o viață, toate devin o problemă reală în viața unei femei. Motivul este unul relativ simplu. Primul lucru pe care îl observi la cei din jurul tău este fața, iar parte din fața ta este podoaba capilară. Drept urmare, pentru  femeie este foarte importata tunsoarea, coafura și culoarea părului. Și asta pentru că oricare dintre aceste elemente pot să schimbe fizionomia cuiva chiar drastic. În plus, multe persoane au avut experiențe neplăcute legate de diversele experiențe în diferite saloane. În adolescență, când pentru prima oara ai vrut șuvițe, dar ți-a fost frică să îi spui mamei că vrei să mergi la un salon și te-ai dus unde ai crezut tu ca e mai bine. Când te-ai privit însă în oglindă ai simțit nevoia să îți pui o pungă pe cap. Sau momentul acela în care trebuie să mergi la o nuntă și coafeza ta este în concediu și trebuie să apelezi la altcineva. Și din nou rezultatul arată precum coafura lui tanti Amalia de la etajul trei.

Pentru aceste momente în care se întâmplă să nu ai posibilitatea să apelezi la persoana ta preferată ce te poate ajuta cu un vopsit urgent am dorit să vă spunem care sunt acele reguli esențiale pe care oricine trebuie să le respecte în acest domeniu. Sunt multe persoane care se vopsesc acasă, dar, totodată sunt și multe greșeli făcute în aceste condiții din simpla lipsă de cunoștințe.

Analiza părului

Un adevărat hairstylist are cunoștințe foarte exacte si amănunțite legate de părul uman. Iar acestea merg de la detaliile anatomice până la cele chimice. El îți poate spune doar privindu-ți părul ce probleme are acesta, ce poți face pentru a le îndrepta și ce produse ți se potrivesc în funcție de ceea ce dorești tu. Drept urmare, orice stilist va analiza cu atenție părul tău înainte de a face orice altceva. În plus, este foarte important ca și tu să fi sinceră cu toate modificările efectuate asupra acestuia: frecvența cu care l-ai vopsit în ultimele 6 luni, nuanța folosită, în special atunci când diferențele față de culoare naturală sunt majore, numărul de decolorări, etc. Toate aceste aspecte pot influența nu numai sănătatea părului tău, dar și culoarea obținută după vopsire. Și asta, pentru că nu trebuie să uităm ca vopsirea părului ține în mare parte de chimie, iar combinația de diverse substanțe peste una deja existentă poate duce la cu totul altceva față de ceea ce dorim.

Este esențial să anunțați stilistul de la început de eventualele permanente sau orice alte tratamente chimice. Nu se recomandă vopsirea părului la mai puțin de 15 zile de la efectuarea unui permanent. De asemenea este ideal ca între momentul vopsirii părului și ultima spălare cu șampon să treacă două zile. Părul va elibera sebum în mod natural, iar aceasta va avea un rol protector asupra scalpului in timpul vopsirii.

Regula nuanțelor de păr

Un număr destul de mare de femei, în special printre cele foarte tinere cred că vopsitul părului este precum vopsitul unui gard. Adică, dacă vrei să îl faci galben, cumperi vopsea galbenă, dacă îl vrei albastru ai luat vopsea albastra și din nou, problemă rezolvată. În realitate, chiar și în cazul gardurilor există câteva reguli de îmbinare a culorilor ce trebuie luate în considerare. Cea mai importantă este culoarea inițială peste care dorim să aplicăm noua culoare, indiferent că este cea naturală sau provine, la rândul ei dintr-o altă vopsire.

Regula de bază aplicată de majoritatea stiliștilor este rămânerea într-o gamă de culoare ce este fie cu două tonuri mai închise, fie cu două mai deschise față de culoare pe care se aplică vopseaua. Acest lucru este valabil în general pentru orice tip de culoare doriți să alegeți. Aici nu este vorba de imposibilitatea obținerii unei nuanțe cu cinci tonuri mai închise sau mai deschise. Nu, este vorba despre o regulă de aur a esteticii. Evident că puteți avea orice culoare doriți cu ajutorul decolorării părului și diverselor tehnici de vopsire. Este vorba despre naturalețea look-ului obținut. Cu cât va îndepărtați mai mult de culoarea naturală a părului cu atât vă veți îndepărta de un aspect natural.

Vopsitul părului alb este diferit

Părul alb se comportă diferit de cel ce are încă pigment natural, atunci când este vopsit. Părul alb este mai aspru și, în plus, conține doar un pigment galben. Părul cărunt nu mai conține melanocite care produc melanina. Melanina este un pigment de culoare închisă. Fondul de colorare al părului se împarte în două categorii, unii oameni produc mai multă melanina și au un păr mai închis la culoare ceea ce înseamnă că în firul de păr exista pigment verde, albastru și roșu. Cealaltă parte a oamenilor produce pheomelanina ceea ce înseamnă că aici găsim pigment de culoare portocaliu si galben. De asemenea, firul alb de păr capătă o ușoară transparență. Drept urmare, atunci când vorbim de existența unui procent mai mare de 30% de fire de păr alb, va trebuie să aplicăm o metodă ușor diferită de vopsit denumită de specialiști shifting. În primul rând, datorită faptului că fixarea culorii se va face mai greu, timpul în care trebuie să stăm cu vopseaua pe păr se va mări. Din acest motiv, există persoane care aleg variante de vopsele semipermanente, în nuanțe deschise, ce permit o păcălire a ochiului neavizat. Indiferent de tipul de vopsea ales, permanentă sau semipermanentă, sfatul stilistului atunci când aveți păr alb va fi întotdeauna de a alege nuanțe deschise, până în baza 8 daca se dorește o acoperire a firelor albe de aproape 100%. De asemenea combinațiile de culori ce au ca baza o nuanță naturală merg foarte bine cu acest tip de păr. Una dintre tehnicile folosite des de către stiliști pentru obținerea unui look natural este balayage-ul. Acesta este o tehnică specială ce creează degradeuri de culori pe lungimea părului și este de mare ajutor celor ce au multe fire albe.

Obținerea unui rezultat natural

Așa cum spuneam și mai devreme, nuanța de vopsea aleasă trebuie să ne permită să păstrăm un look cât se poate de natural. Drept urmare, un bun stilist te va sfătui întotdeauna să îți alegi o culoare a părului în ton cu nuanța tenului și culoarea ochilor. Poți obține rezultate cu adevărat spectaculoase dacă iei în considerare toate aceste elemente.

Există două tipuri de tenuri, cele calde și cele reci. Se spune că este simplu să descoperi tenul unei femei doar privind bijuteriile sale. Femeile cărora li se potrivesc bijuteriile de aur, au tenul în nuanță caldă, iar cele ce folosesc bijuteriile de argint, au nuanțe reci de ten. Femeile cu ten măsliniu sau ușor bronzat, ce aparțin categoriei de tonuri calde arată bine cu nuanțe de păr închise precum negru, castaniu închis, roșu burgund, etc. Pentru cele ce au pielea rozalie, nuanțele de păr deschise sunt cele mai potrivite. Nuanța tenului este de obicei într-un anumit tandem cu culoarea ochilor. Adică, de cele mai multe ori persoanele cu ten rozaliu, deschis, au ochi albaștrii, verzi, iar cele cu tenul închis au ochi căprui sau negri.  Drept urmare, dacă ai ten foarte deschis și ochi albaștrii cel mai bine ți se va potrivi o nuanță de blond. Un ten de culoare medie alături de ochi căprui merge cel mai bine cu nuanțe de blond închis sau un castaniu roșcat. Tenul închis la culoare și ochii negrii se potrivesc perfect cu nuanțe de roșu, chiar și cele aprinse.

Indiferent de tipul de păr pe care îl ai sau de ce culoare îți dorești să obții trebuie să reții că cel mai bine este să te adresezi unui hairstyilist. Vopsitul părului pare ceva simplu, mai ales atunci când ai o prietenă sau o soră care să te ajute sau să te asiste. Dar nu este chiar atât de simplu pe cât pare. În spatele fiecărei proceduri întâlnite în saloanele de înfrumusețare există o întreagă teorie și practică menite să genereze rezultate bune. Proporțiile și felul în care amesteci vopseaua cu oxidantul și o grămadă de alte amănunte ale acestui proces sunt secrete ale meseriei de hairstylist și doar aceștia le cunosc. Drept urmare, dacă îți dorești un rezultat cu care să te mândrești asigură-te că te adresezi unui profesionist în domeniu.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© VopsitPar. Toate drepturile rezervate. Website realizat în București de Triveo Media AD