Cum poți păstra culoarea părului vopsit cât mai mult

  • Home
  • Articole
  • Cum poți păstra culoarea părului vopsit cât mai mult

Orice femeie îți dorește să aibă un păr frumos, strălucitor și îngrijit. Se poate spune că de mici visăm să ne schimbăm culoarea părului cu cele mai trăsnite culori. Chiar dacă la 18 ani ai încercat culori aprinse, jucăușe, iar mai târziu, culori mai aproape de cele obișnuite ale părului, cu siguranță ți-ai dorit ca acele culori să țină.

Culoarea părului este și ea alături de toate celelalte accesorii din viața unei femei o investiție. Așa că este evident că ne dorim să păstrăm culoarea obținută cât mai mult timp. Nimeni nu vrea să se bucure doar o săptămână de noua culoare. Și nici nu ne dorim ca părul nostru nou colorat să arate tern, uscat și lipsit de viață.

Drept urmare, este foarte important să știm ce trebuie să facem după ce ne-am vopsit părul pentru a păstra nu numai culoarea nou obținută, dar și sănătatea și vigoarea părului.

Vopsește-ți părul la salon

Deși este posibil să ți se pare foarte tentant să te vopsești acasă trebuie să știi că aceasta u este o soluție bună, în special dacă îți dorești o culoare frumoasă, rezistentă, care să nu afecteze structura părului tău. Este adevărat că vopsitul în casa proprie este ieftin, nu trebuie decât să cumperi un tub de vopsea. Totuși un vopsit profesionist într-un salon nu este un lucru imposibil din punctul de vedere al prețului. În plus, datorită culorilor profesionale folosite, dar și a hairstylist-ului experimentat, culoarea ta va rezista mult mai mult. Saloanele de coafură folosesc produse specifice ce nu se găsesc în magazine. Aici vorbim nu numai despre vopsele, dar ș despre produsele de îngrijire, șampon, balsam, ce sunt aplicate după colorarea părului. Acestea alături de experiența și cunoștințele hairstylist-ului îți vor asigura o culoare frumoasă și rezistentă, iar părul tău va avea de suferit minim în urma substanțelor din vopsea.

Astfel că, dacă vrei o culoare rezistentă în timp, trebuie să pornești pe drumul corect de la bun început. Aceasta înseamnă să lași profesioniștii să aibă grijă de părul tău.

Spală-te mai rar pe cap

După ce ți-ai vopsit părul evită să te speli pe cap pentru măcar 48 de ore. Astfel, vei permite culorii să se fixeze în firul de păr. La prima spălare evită să freci firul de păr pe lungime, aplică șamponul la rădăcină și clătește apoi cu apă.

Ulterior va trebui să te speli nu mai devreme de o dată la două zile. Ideal ar fi să reușești să te speli doar de 2-3 ori pe săptămână. Este adevărat că poate dificil să te obișnuiești să te speli mai rar pe cap. În plus, părul va avea nevoie de o perioadă de ”obișnuire”. Dar pentru a reuși să treci la un nou regim de spălare a părului te poți ajuta de un șampon uscat de calitate. Vei prelungi astfel aspectul de curat al părului și vei putea trece mai ușor peste disconfortul respectiv.

Protejează-te de soare

Atunci când afară este soare puternic îți protejezi pielea aplicând creme de protecție solară. Razele soarelui nu sunt dăunătoare doar pentru piele, dar și pentru păr. Unul dintre efectele principale ale razelor UV asupra firului de păr este decolorarea acestora.

Așa că, nu uita ca atunci când mergi la plajă sau la plimbare în parc într-o minunată zi însorită, ia o pălărie sau o șapcă. Părul este o parte din tine, la fel ca pielea și unghiile, așa că nu îl neglija. Cu cât vei avea mai multă grijă de el cu atât culoarea va rezista mai mult.

Stai departe de căldura excesivă

Aici vorbim de căldura intensă ce poate intra în contact cu părul tău. Temperatura excesivă deschide cuticulele și permite culorii să se disipeze.

În primul rând, reglează temperatura apei cu care te speli pe cap. Deși poate fii plăcut să faci un duș fierbinte după o zi obositoare, fii atentă ca atunci când îți speli părul să reglezi apa la o temperatură moderată spre rece.

Evită pe cât posibil să folosești ondulatorul de păr sau placa de îndreptat. Acestea au și proasta reputație de a rupe cuticula și a distruge firul de păr. Dacă însă trebuie să le folosești umezește părul întâi sau aplică o mască protectoare specială.

Ai grijă și la temperatura uscătorului de păr. Dacă vremea și timpul îți permite, o idee minunată ar fi să lașă părul să se usuce natural. Dacă însă ești în mijlocul iernii sau presată de timp, atunci reglează uscătorul pe cea mai mică treaptă de temperatură.

Schimbă-ți șamponul

Șamponul pe care îl găsești pe rafturile supermarketului este ieftin și promite să rezolve problemele de culoare și de mătreață la un loc. Din păcate însă aceste șampoane sunt la prețuri mici, dar deși lasă părul foarte curat, au adăugate substanțe ce îl și distrug, cum ar fi sulfați și detergenți. Drept urmare, mergi la un magazin specializat de produse de îngrijire a părului sau întreabă chiar la salonul unde te-ai vopsit și alege un șampon special pentru păr vopsit. Acest șampon trebuie să nu conțină sulfați, obligatoriu. De asemenea nu este recomandat un șampon clarifiant sau antimătreață.

Folosește balsam și măști de îngrijire

Dacă atunci când nu ai părul vopsit nu este obligatoriu să folosești balsamul, mai ales dacă ai un fir de păr sănătos, situația se schimbă după colorare. Orice produs de colorare a părului conține substanțe chimice ce usucă firul de păr și îl fac poros. Balsamurile și tratamentele speciale pentru părul vopsit, hidratează firul, adaug proteină acestuia și refac structura naturală a sa. De aceea este important să folosești un balsam sau un tratament de 2-3 ori pe săptămână. Urmează îndeaproape instrucțiunile de folosire ale acestora pentru a le aplica corect. Poți verifica chiar la salonul ude te-ai vopsit dacă îți pot recomanda sau chiar vinde asemenea produse de îngrijire a părului vopsit.

Drept urmare, este important să reținem că dacă ne dorim o culoare frumoasă și strălucitoare care să reziste cât mai mult trebuie să acordăm o grijă specială părului nostru. Totul începe de la primul pas pe care îl facem în lumea culorilor, adică alegerea unui hairstylist experimentat și profesionist. Apoi, trebuie să urmăm indicațiile acestuia, să cumpărăm produsele corecte pentru părul nostru și sa schimbăm mici obiceiuri. Astfel ne vom bucura de o culoare superbă cât mai mult!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PROGRAM

Descoperiți programul nostru flexibil, conceput pentru a se potrivi stilului dumneavoastră de viață agitat. Ne deschidem ușile zilnic, inclusiv în weekend, pentru a vă oferi momente de răsfăț și frumusețe. Verificați orele de funcționare și contactați-ne pentru a programa o vizită!

LUN
09 - 21

MAR
09 - 21

MIE
09 - 21

JOI
09 - 21

VIN
09 - 21

SAM
09 - 21

DUM
inchis

IEȘI ÎN EVIDENȚĂ

Personalul nostru te va face să te simți vedetă, model
te va ajuta să pășești încrezătoare pe stradă, să fii admirată sau pur și simplu să fii tu!

Personalul nostru te va face să te simți vedetă, model te va ajuta să pășești încrezătoare pe stradă, să fii admirată sau pur și simplu să fii tu!

Vă așteptăm în locații amenajate special pentru a face față celor mai exigente și pretențioase solicitări:

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Va rugam sunati la numarul de mai jos pentru a va PROGRAMA
si pentru a va indruma spre salonul cel mai apropiat de zona in care locuiti.

© VopsitPar. Toate drepturile rezervate.