Care este diferența dintre balayage și ombre?

Faptul că trăim într-o lume a informației ne poate câteodată încurca. Motivul este că nu toate informațiile găsite în mediul online sunt reale sau bazate măcar pe realitate. Există destul de multe persoane care își dau cu părerea în scris pe bloguri sau vizual pe YouTube legat de foarte multe lucruri pentru care nu au nicio pregătire. De la politică până la creșterea copiilor există în acest mediu virtual o grămadă de persoane ce creează idei greșite asupra multor lucruri în lume.

Așa stau lucrurile și în lumea modei, a stilului și a frumuseții. Deși logica ar trebui să ne sugereze că pentru a obține un ten catifelat sau o anumită culoare de păr ar trebui să ne adresăm unei cosmeticiene, respectiv unui hair stylist, nu facem asta. Preferăm să ne uităm ore în șir la materiale care de cele mai multe ori nu au nicio bază teoretică. Așa apare confuzie legată de terminologia specifică utilizată în saloanele de coafură și înfrumusețare. De multe ori, stiliștii se confruntă cu adevărate probleme atunci când o clientă le solicită să spunem ”un balayage”, dar nu sunt informate asupra procedurii.

Am decis în acest articol să aducem un pic de lumină în ”lupta” dintre doi termeni întâlniți des în tehnica de colorare a parului în ziua de azi: ombre și balayage.

Ce înseamnă ombre?

Ombre este un stil de vopsire a părului. Numele său vine din franțuzescul ”ombre” ce se traduce prin ”umbră”, adică un fel de creare de ”umbre” și lumini pe lungimea părului. Acest stil presupune realizarea unui degrade pe lungimea întregii cantități a părului de la închis spre deschis. Trecerea trebuie să nu fie bruscă, dar nu este neapărat necesar ca la final să arate natural. Este un stil utilizat pentru a obține un frumos efect dramatic. Rădăcina părului va rămâne închisă iar părul se va deschide spre vârfuri. Cel mai important este că nu doar șuvițe din păr trec prin acest degrade de culoare, ci întreg părul.

Rezultatele acestui stil pot fi cu adevărat spectaculoase dacă sunt realizate de un stilist experimentat în această tehnică. Sub nicio formă, să nu vă gândiți că acest stil se poate obține în casa proprie! Dezavantajul acestui stil, ombre este că reprezintă un stil de vopsit extrem de pretențios. Mai exact va trebui să faceți o călătorie la salon pentru potențarea și îndreptarea culorii cam o dată pe lună.

Aș vrea să menționez că există un stil derivat din ombre ce poartă numele de sombre sau baby lights. Acesta este același lucru doar că presupune utilizarea unor culori mai puțin puternice. Mai exact în cazul sombre degrade-ul este mai puțin frapant, mai puțin aparent, diferențele între diversele tonalități ale culorilor fiind mici de la rădăcină spre vârfuri. De obicei sombre se aplică doar pentru partea de contur a feței sau în partea de calotă a părului.

Ce este balayage?

Balayage este o tehnică de vopsire și obținere a unor șuvițe deschise în păr. Balayage vine tot din franceză de la ”balayer” ce se traduce prin ”a mătura”. Această tehnică presupune aplicarea pe păr a unei vopsele mai deschise sau a unui decolorant cu pensula printr-o mișcare naturală asemănătoare cu cea a creării unei tușe de către un pictor. ”Pictatul” pornește de la vârf spre rădăcină, lăsând astfel părul de la rădăcină cât mai aproape de culoarea sa naturală, inițială. Rezultatul obținut prin folosirea acestei tehnici de nuanțare este unul foarte natural asemănător cu cel al unui păr ”de concediu. Mă refer la acel păr ușor decolorat spre vârfuri, din loc în loc, ca afect al verii și al mării. Multă lume se referă la acest efect ca o mângâiere sau ”sărutare” a soarelui de vară pe părul lăsat liber. Balayage presupune doar crearea unor porțiuni anume de păr cu acest efect, ci nu a întregului păr ca în cazul ombre.

Poate că cel mai mare avantaj al balayage-ului este faptul că este ușor de întreținut. Deși la început când stilistul folosește pentru prima oară această tehnică pe parul tău este posibil să trebuiască să vii mai des la salon, după scurtă vreme nu va mai fi necesar. Unii stiliști atunci când vor să obțină un efect frumos și de durată te pot chema la câteva săptămâni timp de două, trei luni, până părul tău cedează și obține deschiderea dorită a nuanței. Ulterior nu va mai trebui să îți faci griji pentru că probabil nu va fi nevoie să îi mai vizitezi pentru balayage decât peste vreo patru luni. Evident că aceasta este o regulă generală, iar timpii menționați pot depinde în funcție de părul clientei și de tipul produselor folosite. Ce este totuși de reținut e faptul că nu e greu de întreținut, căci atunci când părul crește de la rădăcină va crește exact în locul în care vopseaua a ajuns foarte puțin sau deloc. Rezultatul este că nu se vede sau măcar nu este evident că părul a crescut și era vopsit ca în cazul vopsitului clasic integral.

Nu te lăsa înșelată de aparențe crezând că nu e mare lucrul să vopsești părul pe ici pe colo. Mai ales că mulți stiliști nu folosesc folie sau alt element de separare îți poate părea mai simplu decât să realizezi șuvițe. Realitatea este că până acum puțini ani această tehnică nu era așa importantă și puțini își doreau să o stăpânească cu adevărat. Datorită creșterii cererii din partea clienților foarte mulți au trebuit să se întoarcă în sălile de curs pentru a stăpâni bine această tehnică. Problema este că un stilist bun, nu este numai un bun tehnician, dar și un adevărat artist. Știe exact cum să folosească acea pensulă din mâna sa pentru a evidenția trăsături frumoase și a ascunde anumite imperfecțiuni. Jocul acesta al culorilor este extrem de favorabil pentru că are capacitatea de a păcăli ochiul și de a crea mirajul frumuseții, chiar și acolo unde natura a fost mai puțin darnică.

În concluzie, dacă dorești să lași pe cineva să se joace cu culorile și să creeze lucruri minunate pentru părul și look-ul tău, studiază cu atenție și alege acel salon și acea persoană cu experiență și cunoștințe. Nu uita că balayage, spre exemplu, este simplu de întreținut și îți poți permite să cheltuiești o sumă mai mare de bani, astfel, știind că faci o investiție în propria înfățișare.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PROGRAM

Descoperiți programul nostru flexibil, conceput pentru a se potrivi stilului dumneavoastră de viață agitat. Ne deschidem ușile zilnic, inclusiv în weekend, pentru a vă oferi momente de răsfăț și frumusețe. Verificați orele de funcționare și contactați-ne pentru a programa o vizită!

LUN
09 - 21

MAR
09 - 21

MIE
09 - 21

JOI
09 - 21

VIN
09 - 21

SAM
09 - 21

DUM
inchis

IEȘI ÎN EVIDENȚĂ

Personalul nostru te va face să te simți vedetă, model
te va ajuta să pășești încrezătoare pe stradă, să fii admirată sau pur și simplu să fii tu!

Personalul nostru te va face să te simți vedetă, model te va ajuta să pășești încrezătoare pe stradă, să fii admirată sau pur și simplu să fii tu!

Vă așteptăm în locații amenajate special pentru a face față celor mai exigente și pretențioase solicitări:

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Piața Universității

Piața Unirii

Budapesta

Nerva Traian

Mall Vitan

Mihai Bravu

Octavian Goga

Dristor

Alba Iulia

Va rugam sunati la numarul de mai jos pentru a va PROGRAMA
si pentru a va indruma spre salonul cel mai apropiat de zona in care locuiti.

© VopsitPar. Toate drepturile rezervate.